Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP) - työpaja, 15.-16.2.2019

SALLY POTTER Englannista ohjaa kokemuksellisen PBSP -työpajan.

Työpajaan mahtuu max. 23 osallistujaa. Työpaja on englanninkielinen - tulkkaus suomeksi (ryhmässä olevien tarpeiden mukaisesti).

ILMOITTAUDU MUKAAN/ PYYDÄ LISÄTIETOJA

Huomaa myös:

PBSP-tutustumisillat 17.10. ja 12.12.2018 Helsingissä. Ks. lisätiedot

PBSP-terapiapäivä to 14.2.2019 pienryhmälle, ohjaajana Sally Potter. Ks. lisätiedot

SISÄLTÖ:

Työpajassa Sally Potter ohjaa  PBSP-terapiaistunnot eli "rakennelmat" (structure) kuudelle henkilölle. Tämän lisäksi hän ohjaa koko ryhmälle PBSP-harjoituksia, opettaa teoriaa ja työskentelyn käytäntöjä. Työpaja tarjoaa käytännönläheistä oppimista menetelmästä ja tilan oman elämän ja minuuden tärkeiden kysymysten tutkimiseen.

Jos haluat saada PBSP-terapiaistunnon työpajassa, tarkoittaa se noin tunnin mittaista työskentelyä sinulle juuri nyt tärkeän asian parissa. Sinulla voi jo etukäteen olla teema, jota haluat työstää, mutta voit aloittaa työskentelyn spontaanistikin. Myös seuraamalla toisille annettuja istuntoja pääset omakohtaisesti reflektoimaan itsellesi henkilökohtaisesti tärkeitä asioita. 

Huomaathan, että työskentely on terapeuttista ja syvällistä. Se edellyttää, että sinulla on kyky ylläpitää itsessäsi yhteyttä persoonasi aikuiseen/eheään osaan ja säädellä näin tunnetilaasi. Jotkut henkilöt tarvitsevat vakauttavaa terapiaa ennen PBSP-työskentelyyn siirtymistä. Jos olet epävarma, onko työpaja sinulle ja nykyisessä elämäntilanteessasi juuri nyt sopiva, ota yhteyttä niin keskustellaan asiasta (ks. yhteystiedot alla). On myös tärkeää, että sinulla on luottohenkilö tai terapeutti, jonka kanssa voit tarvittaessa työpajan jälkeen työstää esiin nousseita asioita. 

MITÄ PBSP ON?

LISÄTIETOA MENETELMÄSTÄ

Arnoud van Buurenin kuvaus PBSP:stä ja työpajasta englanniksi:

WHAT IS PBSP? 

Työpajan ohjaaja Sally Potter:

 

Sally Potter, BACP-Accredited relationship therapist, M.A., M.Sc. ja PBSP-opettaja

Sally Potterilla on yksityisvastaanotto Manchesterissa, jossa hän tarjoaa yksilö-, pari- ja ryhmäterapiaa. Hänen erityisosaamistaan ovat ahdistushäiriöt, masennus, tuki elämänmuutoskohdissa, vanhemmuus, työhön liittyvät haasteet ja organisaatiodynamiikka. Sally Porter on toiminut yli kahdenkymmenen vuoden ajan johdon coachina ja johtajuuskonsulttina. Hänellä onkin aivan erityinen näkemys ja kokemus, miten PBSP:tä voidaan soveltaa työyhteisöjen ja johtajuuden kehittämisessä.

Lisätietoja Sally Potterista

 

 

Aikataulu ja paikka:

Pe 15.2.2019 klo 10-18

La 16.2.2019 klo 9-17

AVA - Hotelli ja Instiuutti, Karstulantie 6, 00550 Helsinki

Hotelli Avan yhteystiedot ja tulo-ohjeet

Hinta:

Osallistumismaksu 294,35 € + alv 24% = 365 €

ERIKOISHINTA: Jos olet liittynyt/ liittymässä PBSP-terapeuttikoulutukseen (aloitus kesäkuussa 2019),  osallistumismaksu & henk. koht. PBSP-terapiaistuntu hintaan 346,77 €+ alv 24% = 430 € 

Osallistumismaksu & henkilökohtainen PBSP-terapiaistunto 387,10 € + alv 24% = 480 €

Henkilökohtaisen terapiaistunnon paikkoja on yhteensä 6 kpl. Ilmoita kiinnostuksestasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Hintoihin sisältyy työpajaan osallistuminen, mahdollisesti jaettavat materiaalit sekä välipalatarjoilut. Lounas on omakustanteinen (voit varata kotiruokatyyppisen lounaan AVAn tilausravintolasta työpajaan ilmoittautumisen yhteydessä, hinta n. 10-15 €/lounas).

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova, ja varmistat paikkasi maksamalla varausmaksun. Varausmaksua on 60 € (sis. ALV) ei palauteta. Loppuosa maksusta laskutetaan noin 3 viikkoa ennen tapahtuman alkua. Jos peruutus tulee kaksi viikkoa ennen tapahtuman alkua tai sen jälkeen (1.2.2019), osallistumismaksu on maksettava kokonaisuudessaan (poikkeus: jos sinulla on esittää lääkärintodistus). Jos tapahtuma joudutaan peruuttamaan järjestäjän toimesta, rekisteröintimaksu palautetaan.

Osallistumismaksu on mahdollista jakaa myös eriin ja jaksottaa pitemmälle ajanjaksolle. Ota yhteyttä tapahtuman järjestäjään tai kerro tästä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä.

Huomaa stipendirahasto!

Jos tämä työpaja olisi sinulle tärkeä, mutta osallistumismaksu tuntuu liian isolta budjettiisi nähden, kirjoita vapaamuotoinen hakemus Elämäntaideyhdistys ry:lle (/ Riitta Saarikko) ja perustele, miksi haluaisit osallistua ja miksi tarvitsisit apua osallistumismaksun kanssa. PBSP-työpajaan osallistumisen tueksi on pieni stipendirahasto (yht. 365 €).  Toimita vapaamuotoinen hakemus s-postilla viimeistään 31.12.2018 mennessä osoitteeseen [riitta(at)viisaskeho.fi].

ILMOITTAUDU MUKAAN

Majoitus ja ruokailut:

Hotelli Avasta on myös mahdollista varata majoitus ja aamiaiset. Tee varaus suoraan Hotelli Avaan mahdollisimman pikaisesti. Olemme tehneet hotelliin alustavan huonevarauskiintiön (mainitse varatessasi tunnus "PBSP"), joka on voimassa 18.1.2019 asti. Hotellissa on erilaisia huonevaihtoehtoja - myös studiohuoneita, joissa on keittiö. Hotelli ei ole vielä vahvistanut huonehintoja eikä aamiaisen hintoja vuodelle 2019.

ks. huonevaihtoehdot, hinnat 2018 ja yhteystiedot

Oletko kiinnostunut kouluttautumaan PBSP-terapeutiksi tai osallistumaan koulutuksen ensimmäisen vuoden moduuleihin?

Jos terapeuttikoulutus kiinnostaa Sinua, elokuu-syyskuun työpajaan osallistuminen on suotavaa varsinkin, jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta PBSP:stä! Huomaa myös, että jos saat työpajassa oman terapiaistunnon, hyväksytään se osaksi PBSP-terapeuttiopintojasi.

TUTUSTU PBSP-TERAPEUTTIKOULUTUKSEEN 

Palautetta ja kokemuksia maaliskuun 2018 PBSP-työpajasta:

Mitkä olivat tärkeimmät asiat Sinulle työpajassa? Mitä sait?

* "Käytännön esimerkkejä trauman hoidosta. Oli kiinnostavaa kuulla erilaisia tarinoita ja nähdä taitavan terapeutin työskentelyä."

* "Tärkeintä: Erittäin ammattitaitoinen ja havainnollistava opetus sekä ryhmän osallistaminen siihen. Ilmapiiri, joka oli erityisen hyvä (kunnioittava, tilaa antava, turvallinen, salliva, hyvää tahtova). Hyvät järjestelyt (tulkkaus, sijainti, päivien rakenne, tarjoilut, majoitus jne.). Sain mm.: Omien prosessien esille nousua sekä eteenpäin menoa, työhön työkaluja sekä rakkautta ja iloa."

* "Uusia keinoja ja näkökulmia trauman hoitoon."

* "Käytännön harjoitukset antoivat paljon, sekä katsojana että osallistujana."

* "Tärkeä ja mielenkiintoinen huomio oli myös se, että eheytyminen on mahdollista, ja aina ei ole tarpeen 'rypeä' vaikeissa tunteissa - voi mennä välillä nopeammin eheytyminen kokemukseen."

* "Tekniikka, kokemusten syvyys, kehollisuus, herkkyys aistia."

Tutustu myös Pia Kiviaho-Kallion blogiin: The Sealed Room of the Heart - or Of Robots and Men

Lisää palautetta ja kokemuksia PBSP-työskentelystä löydät FB-ryhmästä PBSP in Finland, liity mukaan!

Lisätiedot ja tapahtuman vastaava järjestäjä:

Riitta Saarikko

riitta(at)viisaskeho.fi

puhelin 050 367 6891

Kotona kehossa...