Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP) työpaja

31.8.-1.9.2018 Liesbeth de Boer Hollannista ohjaa kokemuksellisen PBSP -työpajan. Työpaja on tällä hetkellä täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle. Tulkkaus suomeksi.

Huomaa myös PBSP-tutustumisilta 15.8.2018 Helsingissä! Ks. lisätiedot

Sisältö:

Työpajassa Liesbeth de Boer ohjaa  PBSP-terapiaistunnot eli "rakennelmat" (structure) kuudelle henkilölle. Tämän lisäksi hän ohjaa koko ryhmälle PBSP-harjoituksia, opettaa teoriaa ja työskentelyn käytäntöjä. PBSP-harjoitusten osuutta työpajassa on nyt lisätty, sillä maaliskuun 2018 työpajan palautteissa näitä toivottiin enemmän! Työpaja tarjoaa käytännönläheistä oppimista menetelmästä ja tilan oman elämän ja minuuden tärkeiden kysymysten tutkimiseen.

Jos haluat saada PBSP-terapiaistunnon työpajassa, tarkoittaa se noin tunnin mittaista työskentelyä sinulle juuri nyt tärkeän asian parissa. Sinulla voi jo etukäteen olla teema, jota haluat työstää, mutta voit aloittaa työskentelyn spontaanistikin. Myös seuraamalla toisille annettuja istuntoja pääset omakohtaisesti reflektoimaan itsellesi henkilökohtaisesti tärkeitä asioita. 

Huomaathan, että työskentely on terapeuttista ja syvällistä. On tärkeää, että sinulla on luottohenkilö tai terapeutti, jonka kanssa voit tarvittaessa jälkeenpäin käsitellä asioita. Jos haluat keskustella, olisiko työpaja sinulle ja elämäntilanteessasi juuri nyt sopiva, voit ottaa yhteyttä ja keskustella asiasta. Ks. yhteystiedot alla.

Mitä PBSP on?

Arnoud van Buurenin kuvaus PBSP:stä ja työpajasta englanniksi:

WHAT IS PBSP? 

Työpajan ohjaaja:

Liesbeth de Boer, psykoterapeutti, PBSP-opettaja & Business Coach, (s. 1949):

"Valmistuin PBSP-terapeutiksi Al Pesson ja Diane Boyden Pesson ohjauksessa v. 1983. Tämän jälkeen opiskelin PBSP-työnohjaajaksi (supervisor) ja opettajaksi Al Pesson ohjauksessa. Omassa asiakastyössäni olen vuosien ajan soveltanut PBSP-terapiaa. Viimeisen 30 vuoden aikana olen kouluttanut PBSP:tä Hollannin lisäksi Belgiassa, Sveitsissä ja Saksassa tehden yhteistyötä Al Pesson kanssa. Menetelmä on lähellä sydäntäni. Sovellan sen ajatusmalleja myös liike-elämässä business coachina.Työskentelyni on didaktiivista, tukea tarjoavaa ja asiakasta sopivasti haastavaa.

 Lisätietoja Liesbeth de Boerin toiminnasta (hollanniksi).

 

Aikataulu ja paikka:

Pe 31.8.2018 klo 10-18

La 1.9.2018 klo 9-17

AVA - Hotelli ja Instiuutti, Karstulantie 6, 00550 Helsinki

Hotelli Avan yhteystiedot

Oletko kiinnostunut kouluttautumaan PBSP-terapeutiksi?

Jos terapeuttikoulutus kiinnostaa Sinua, elokuu-syyskuun työpajaan osallistuminen on suotavaa varsinkin, jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta PBSP:stä! Huomaa myös, että jos saat työpajassa oman terapiaistunnon, hyväksytään se osaksi PBSP-terapeuttiopintojasi.

Tutustu pbsp-terapeuttikoulutukseen 

Palautetta ja kokemuksia edellisestä, maaliskuun 2018 PBSP-työpajasta:

Mitkä olivat tärkeimmät asiat Sinulle työpajassa? Mitä sait?

* "Käytännön esimerkkejä trauman hoidosta. Oli kiinnostavaa kuulla erilaisia tarinoita ja nähdä taitavan terapeutin työskentelyä."

* "Tärkeintä: Erittäin ammattitaitoinen ja havainnollistava opetus sekä ryhmän osallistaminen siihen. Ilmapiiri, joka oli erityisen hyvä (kunnioittava, tilaa antava, turvallinen, salliva, hyvää tahtova). Hyvät järjestelyt (tulkkaus, sijainti, päivien rakenne, tarjoilut, majoitus jne.). Sain mm.: Omien prosessien esille nousua sekä eteenpäin menoa, työhön työkaluja sekä rakkautta ja iloa."

* "Uusia keinoja ja näkökulmia trauman hoitoon."

* "Käytännön harjoitukset antoivat paljon, sekä katsojana että osallistujana."

* "Tärkeä ja mielenkiintoinen huomio oli myös se, että eheytyminen on mahdollista, ja aina ei ole tarpeen 'rypeä' vaikeissa tunteissa - voi mennä välillä nopeammin eheytyminen kokemukseen."

* "Tekniikka, kokemusten syvyys, kehollisuus, herkkyys aistia."

Tutustu myös Pia Kiviaho-Kallion blogiin: The Sealed Room of the Heart - or Of Robots and Men

Lisää palautetta ja kokemuksia PBSP-työskentelystä löydät FB-ryhmästä PBSP in Finland, liity mukaan!

Lisätiedot ja tapahtuman vastaava järjestäjä:

Riitta Saarikko

riitta(at)viisaskeho.fi

puhelin 050 367 6891

Kotona kehossa...